Ανακοινώσεις

Οι εξετάσεις της περιόδου Σεπτεμβρίου θα διαξαχθούν με φυσική παρουσία, εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν τον Σεπτέμβριο. 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα. Οι αίθουσες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων πρόθεσης συμμετοχής και των δηλώσεων βελτίωσης βαθμολογίας.

Κατά το προσεχές διάστημα, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τη δήλωση πρόθεσης συμμετοχής σε μαθήματα χειμερινών και εαρινών εξαμήνων, για όσους επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτά. Παράλληλα, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίοδο, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τη δήλωση μαθημάτων προς βελτίωση βαθμολογίας.

Οι δύο ανωτέρω διαδικασίες είναι ανεξάρτητες και θα τρέξουν παράλληλα έως και τις 22/8. Αναλυτικές ανακοινώσεις με οδηγίες και προθεσμίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Σχολής.

Στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, και με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, θα δοθεί η δυνατότητα, σε όσους φοιτητές το επιθυμούν, να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία έχουν βαθμολογηθεί με pass, προκειμένου να λάβουν αριθμητικό βαθμό. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύσει μόνο για την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου και με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δε λάβει προβιβάσιμο βαθμό θα διατηρηθεί το pass. Σε περίπτωση που λάβει προβιβάσιμο βαθμό, ο αριθμητικός βαθμός θα αντικαταστήσει αυτόματα το pass. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για  δήλωση συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να ενημερώνονται τακτικά από τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της σχολής και να συμπληρώσουν εγκαίρως τις δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ έχει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά ισχύος 30 kW και μία ανεμογεννήτρια ισχύος 1,5 kW. Ως γνωστόν ένα πρόβλημα με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια είναι η διακύμανση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται και δεν μπορεί να αποθηκευτεί είναι η μετατροπή της σε Χημική ενέργεια.

Σύμφωνα με πρόγραμμα που μόλις εγκρίθηκε, πρόκειται να εγκατασταθεί μονάδα ηλεκτρόλυσης, η οποία θα παράγει υδρογόνο από την περίσσεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης θα εγκατασταθεί κυψελίδα καυσίμου που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το αποθηκευμένο υδρογόνο για να παράγει πάλι ηλεκτρική ενέργεια εξασφαλίζοντας έτσι μία συνεχή σταθερή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο μικροδίκτυό μας, το οποίο ηλεκτροδοτεί και το υπολογιστικό κέντρο της Σχολής. Το έργο, με Επιστημονικούς Υπευθύνους τον Καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θανάση Παπαθανασίου, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΜΠ.

Παράλληλα, μέρος του παραγόμενου υδρογόνου από την ηλεκτρόλυση θα χρησιμοποιείται για την βιολογική αναβάθμιση του βιοαερίου που παράγεται από τα υπολείμματα τροφών. Το έργο αυτό έχει ήδη αναπτυχθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΜΠ με τον Δήμο Χαλανδρίου και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο. Συγκεκριμένα το υδρογόνο που θα παράγεται από το πρώτο έργο χρησιμοποιείται για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει το βιοαέριο σε βιομεθάνιο. Έτσι θα μηδενιστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την μονάδα και δεν θα απαιτείται και η χρήση μονοαιθανολαμίνης για την αναβάθμιση του βιοαερίου. Το βιομεθάνιο θα συμπιέζεται στις 208 ατμόσφαιρες και θα μετατρέπεται σε bioCNG για την κίνηση οχημάτων, όπως τα απορριμματοφόρα που συλλέγουν τα υπολείμματα τροφών.

Έτσι στη Σχολή μας θα έχουμε ένα πλήρες δίκτυο αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική, βιομάζα) και ένα χειροπιαστό παράδειγμα εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας που ασφαλώς θα έχει και σημαντική εκπαιδευτική αξία.

  Προκήρυξη
Όνομα: ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.pdf, Ανέβηκε: 23/7/2021 11:22, Μέγεθος: 603kb
  Αίτηση Υποψηφιότητας
Όνομα: aitisi_ypopsifiotitas_YD_new.docx, Ανέβηκε: 23/7/2021 11:22, Μέγεθος: 27kb
  Προκήρυξη
Όνομα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ_Χ.pdf, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:18, Μέγεθος: 114kb
  Αίτηση
Όνομα: ΑΙΤΗΣΗ_ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ_ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ_2021_2022.doc, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:19, Μέγεθος: 36kb
  Υπεύθυνη Δήλωση
Όνομα: ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ_ΕΠΙΚΟΥ.doc, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:20, Μέγεθος: 60kb

Για τη συνέχιση απαραίτητων εργασιών επισκευαστικής συντήρησης στο δίκτυο διανομής μέσης τάσης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 και από ώρα 8:00 έως 16:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή στην ηλεκτροδότηση των ακόλουθων κτηρίων:

  1. παλαιό κτήριο (Α και Β φάση) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών,
  2. το τμήμα των παλαιού κτηρίου της Σχολής Χημικών Μηχανικών, που γειτνιάζει με το προηγούμενο κτήριο μέχρι και το κυλικείο,
  3. τα κτήρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών,
  4. το κτήριο Φυσικής με τη νέα πτέρυγα και τα παλαιά κτήρια (Γενικών εδρών) της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών,
  5. το Γυμναστήριο
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 - Ανακοινώσεις Γραμματείας

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε τους τελικούς βαθμούς των φοιτητών, οι οποίοι εξετάστηκαν στη διπλωματική τους εργασία την περίοδο Ιουνίου 2021.

  Τελικοί βαθμοί εξέτασης ΔΕ περιόδου Ιουνίου 2021
Όνομα: grades_DE_June_2021.pdf, Ανέβηκε: 22/7/2021 14:23, Μέγεθος: 403kb

Παρακαλούνται οι Υποψήφιοι Διδάκτορες, που επιθυμούν να εξεταστούν σε προπτυχιακά μαθήματα της Σχολής Χημικών Μηχανικών (χειμερινά και εαρινά) κατά την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021, όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν στο e-mail: elkar@central.ntua.gr τη συνημμένη δήλωση έως και 29/07/2021.

Επισημαίνουμε ότι μπορείτε να εξεταστείτε μόνο σε μαθήματα που έχετε δηλώσει κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο δηλώσεων μαθημάτων).

  Δήλωση πρόθεσης εξέτασης ΥΔ
Όνομα: ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ_ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021.docx, Ανέβηκε: 22/7/2021 12:54, Μέγεθος: 34kb
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 - Ανακοινώσεις Γραμματείας

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις όλων των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία.

Το πρόγραμμα θα επικαιροποιηθεί με τις αίθουσες, μετά το πέρας των σχετικών δηλώσεων πρόθεσης εξέτασης και βελτίωσης βαθμολογίας.

  Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Περιόδου Σεπτεμβρίου 2021
Όνομα: exams_program_september_2021.pdf, Ανέβηκε: 21/7/2021 14:25, Μέγεθος: 666kb
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - Εργασία - Ερευνητική Απασχόληση

Έχει προκηρυχθεί μία (1) θέση Λέκτορα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Hull στη Μεγάλη Βρετανία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - Ανακοινώσεις Γραμματείας
  Πρόσκληση Γ.Σ. της 21/07/2021
Όνομα: prosklisi_GS_2021_07_21.pdf, Ανέβηκε: 16/7/2021 17:02, Μέγεθος: 443kb
‹ Νεότερες1234...295Παλαιότερες ›